Sylwester ze Sztuką 2015/2016


Sylwester ze Sztuką 2015/2016

Wysublimowana kuchnia, muzyka, grafika i światło, taniec z płomieniami oraz nowoczesne malarstwo artystów Młodej Sztuki Polskiej stworzą spektakl, który przeniesie Państwa w wymiar prawdziwej sztuki.

Razem z siostrzaną restauracją – STUDIO Qulinarnym oraz Galerią Gruning zapraszamy na wyjątkowy, kulinarny wieczór ze sztuką. W ramach wieczoru i sylwestrowej nocy oferujemy:

KOLACJA NA 4 RĘCE
– setMenu Oskar Zasuń Chef (STUDIO Qulinarne)
– finger food by Chef Michal Zakrajewski (INDUSTRIAL resto&bar)

chefs_

setMENU / start godz. 19:00

No.1
Ostryga / burak / malina / olej rydzowy
No.2
Królik / smardze / kasza gryczana / lubczyk
No.3
Ośmiorniczki / mirin / bakłażan / cieciorka / kruszonka / piana sos sojowy
No.4
Barszcz czerwony / ravioli z policzkiem cielęcym
No.5
Trufle / żółtko / parmezan
No.6
Piotrosz / Beurre Blanc / suszone cytrusy / oliwa waniliowa / tajskie szparagi
No.7
Jeżyna / jałowiec
No.8
Jeleń / dzikie owoce / czosnek fermentowany / czerwona kapusta / pumpernikiel / Gruyère
No.9
Foie Gras / rocher
No.10
Pistacje: lody / biszkopt / ciastko / wata cukrowa / consommé wiśniowe

+ dobór win i kieliszek wina musującego o północy

KOKTAJL PARTY / start godz. 20:30

Francuski tatar wołowy
Ośmiornica / papier ryżowy / mango
Carpaccio z selera / jabłko / oliwa wędzona
Pâté z wątróbki drobiowej / marynowana morela / tost
Terrina z łososia / czerwony pieprz / kolendra
Roladka z bakłażana / pieczona papryka / feta / cukinia
Rostbef pieczony w rozmarynie / rukola / kapary
Vol-au-vent / grzyby / wędzony łosoś / peperonata
Tatar z buraka / granat / kolendra
Hummus / terrina jagnięca
Tatar ze śledzia / chips z natki pietruszki
Tarta / szpinak / pomidor suszony / parmezan
Pasztet z dzika / żurawina / chrzan
Schab pieczony / sos tuńczykowy

Panna Cotta waniliowa / sos malinowy
Mus czekoladowy / pomarańcza
Tarta cytrynowa
Mus z białej czekolady / chili
Mini tiramisu
Sernik / pomarańcza / cynamon

open bar no limit: wino, piwo, prosecco

OTWARCIE Galeria Grüning i wystawę ponad 60 prac najlepszych artystów Młodej Sztuki Polskiej
Tomek Prymon, Grzegorz Siembida, Kaja Solecka, Justyna Jędrzejowska, Izabela Chamczyk, Adam Bakalarz

FIRESHOW w wykonaniu tancerzy ognia AzisLight Fireshow

WOKAL (Kasia Malenda finalistka Voice of Poland TVP )

SAKSOFON (Olaf Węgier) i DJ

KOSZT
setMENU – 450 zł / 1 osoba (menu serwowane + koktajl party)
Koktajl party – 250 zł / 1 osoba

KONTAKT
rezerwacja@restoindustrial.pl
biuro@studioqulinarne.pl

+ There are no comments

Add yours